Предсједник Градског вијећа Салем Марић отворио Интернационалну конференцију библиотекара „Библиотеке за боље сутра“ у Мостару

октобар 25, 2022

Предсједник Градског вијећа Мостар Салем Марић у амфитеатру Факултета хуманистичких наука Универзитета Џемал Биједић у Мостару,  отворио је  Интернационалну конференцију библиотекара  под називом „Библиотеке за боље сутра“, те исказао добродошлицу учесницима конференције у Мостар.

На отварању конференције заслужним компанијама, институцијама и појединцима, који су дали подршку организацији,  уручене су пригодне захвалнице, тако и предсједнику Градског вијећа за овогодишње покровитељство у реализацији Интернационалне конференције библиотекара.
У обраћању учесницима конференције истакнуто је како је Мостар град отвореног срца и изнимног културног и хисторијског наслијеђа, те да има дугу традицију љубитеља и ствараоца књижевности и славу врлих писаца, пјесника, умјетника, научника и иних препознатих у цијелом свијету.
Такођер предсједник Марић је срдачно честитао 22.октобар Међународни дан библиотекара и пожелио учесницима добро здравље и наставак  племените мисије и рада у чувању друштвеног знања похрањеног у књигама.
„Пут знања, изврсности и успјеха за наше друштво и наше људе записан је и похрањен у књигама, које ви за свијет и друштво племенито чувате и имате велики значај у доприносу бољем и успјешнијем окружењу. Окружени књигама,  на извору знања из писане ријечи, својом мисијом чувања и усмјеравања квалитетног кориштења информација и знања, недвојбени сте скретничари овог друштва у бољу и прикладнију будућности. Ону која почива на темељима знања, достигнућа и науке“, закључио је у обраћању.
Подсјетимо поводом 22.октобра - Међународног дана библиотекара Народна библиотека Мостар је организовала Интернационалну конференцију библиотекара под називом "Библиотеке за боље сутра". Учешће на конференцији узет ће библиотекари из Сјеверне Македоније, Хрватске, Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине што јој даје интернационални карактер, а предавачи ће бити еминентна имена из области библиотекарства.
Конференција се одржава 21. и 22.10.2022.године, гђе ће учесници поред стручних дискусија имати прилику и за едукативне посјете знаменитостима у Граду Мостару.