Prijem i čestitka povodom Međunarodnog dana žena

Mart 14, 2023

Povodom 8. marta Međunarodnog dana žena u mostarskoj Vijećnici organizovan je prijem, gdje je predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić uručio poklone vijećnicama i saradnicama Grada Mostara, te čestitao 8.mart svim građankama Bosne i Hercegovine.
U lično i ime Gradskog vijeća Mostar upućujem iskrenu čestitku za 8.mart Međunarodni dan žena!

Međunarodni dan žena je lijepa prilika da u svečanom raspoloženju potvrdimo posebno značenje uloge i doprinosa koje žene čine za naše društvo i zemlju Bosnu i Hercegovinu. Svojom posebnošću u radu i zalaganju, svojstvenim načinom djelovanja i pristupa riješavanju velikih izazova, onih koji se najviše  odnose na stvarne probleme u kvaliteti života, potpuno savjesne i svjesne realnosti života,  našu zemlju i grad u velikoj mjeri oblikovale su i unaprijedile žene.
Politički, ekonomski i opće društveni napredak Bosne i Hercegovine jedino je moguć uz puno poštivanje izvrsnosti, sposobnosti i znanja, bez razlika o kome se radi. Danas svjesne potrebe za mirnim i kvalitetnim životom, žene daju odlučujuće korake na uspostavi društva dobra i  jednakosti.
Upravo na najvažnijim temama za napredak naše zemlje i društva, vidim ključne uloge i doprinos žena Bosne i Hercegovine.