Dan nezavisnosti BiH - svečani prijem u mostarskoj Vijećnici

Februar 28, 2023

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić i Gradonačelnik Grada Mostara Mario Korić, povodom Dana nezavisnosti BiH, organizovali su svečani prijem u gradskoj Vijećnici Mostara.
Prijem je održan u utorak, 28.02.2023. u 14:00h.

Građanima Bosne i Hercegovine u lično i ime Gradskog vijeća Mostar upućujem najiskreniju čestitku za 1.mart Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.
Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine najznačajniji je datum u novijoj historiji naše domovine. U teškom historijskom kontekstu u kojem se nalazila naša zemlja,  svojom voljom smo odlučno i hrabro iskazali da želimo imati nezavisnu, slobodnu i cijelovitu državu koja ima svoj suverenitet i  teritorijalni integritet u kojoj će njeni građani stvarati svoje životne prilike.
Vjerujem da današnja Bosna i Hercegovina,  iako suočena sa stalnim unutrašnjim i vanjskim izazovima, ima siguran međunarodni kontinuitet i čvrstu poziciju, te postizanjem jedinstva imamo veliku šansu ispuniti svoje najvažnije strateške ciljeve. Živiti u miru i slobodno u modernoj i ekonomski uspješnoj državi koja nesporno prolazi proces uključivanja u dio evropskog društvenog i političkog kruga i NATO integracija.  
Sretan Dan nezavisnosti naše zemlje. Neka nam vječno živi Bosna i Hercegovina.
Predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara
Salem Marić