Druga po redu Skupština građana Mostara 2024.

Decembar 07, 2023

Nakon uspješno organiziranog prve Skupštine građana u Mostaru i Bosni i Hercegovini u julu 2021. godine, Grad Mostar je, uz specifičnu stručnu i finansijsku podršku Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Evrope, posvećen implementaciji novog proces - druga Skupština građana u Mostaru, koji će okupiti nasumično odabranu grupu građana.


S tim u vezi, sa zadovoljstvom najavljujemo da uskoro počinje distribucija pozivnih pisama i anketa građana u vezi sa učešćem na drugom Skupštine građana Mostara koji će se održati početkom 2024. godine.

Tema druge Skupštine građana je iz strateške oblasti privrede i turizma: „Turisti se kratko zadržavaju u Mostaru i time Gradu ne donose značajnije prihode. Kako možemo postići da se turisti duže zadržavaju u Mostaru i time doprinijeti ekonomskom razvoju Grada Mostara?"

Uz pozivno pismo biće priložena uputstva o načinu prijave za članstvo u Skupštinu građana. Pozivna pisma bit će dostavljena na 4.500 nasumično odabranih adresa na cijelom području Grada Mostara.

Zbor građana se organizuje u okviru projekta „Inovacija demokratske participacije na lokalnom nivou u Bosni i Hercegovini“, koji sprovodi Kongres lokalnih i regionalnih vlasti, u okviru Akcionog plana Vijeća Evrope za Bosna i Hercegovina, za period 2022-2025. godine.

Više informacija o Zboru građana možete dobiti na web stranici mostargradimo.ba.