Delegacija Antalye u posjeti mostarskoj Vijećnici

Septembar 04, 2023

Delegacija pobratimskog Grada Antalye je povodom otvaranja Studentskog doma „Antalya“ boravila u Mostaru. Tom prilikom su održana dva sastanka u Gradskoj vijećnici.


Delegacija Antalye u sastavu Mustafa Gürbüz, generalni sekretar u svojstvu zamjenika gradonačelnika, Serkan Temucin, šef Odjela za nauku/tehniku, Zeynep Tuğçe Çiftçibaşı Güç, šefica Odjela za međunarodne odnose i Gulten Leylak, prevoditeljica, se tokom tehničkog sastanka susrela sa predstavnicima Odjela za ekonomiju, komunalne i inspekcijske poslove, sekretarijata gradonačelnika i BSC-a.

Tehnički sastanak je bio posvećen nastavku kontinuiranih dogovora dvaju gradova oko iznalaženja mogućnosti za najboljim oblicima saradnje koji bi bili od obostrane koristi. Teme od interesa su bile vezane za saradnju na polju projekata za mlade, obrazovanja, razmjene iskustava pri apliciranju za EU projekte, ekologije, turizma i vazdušnog povezivanja gradova.

Tokom zvaničnog sastanka, delegaciju Antalye u Gradskoj vijećnici je primio predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić, glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina, te stručna savjetnica za međunarodne odnose Sanela Demirović.

Naglašena je dugogodišnja saradnja naša dva grada, te je gostima iskazana zahvalnost za njihov nemjerljivi doprinos u poboljšanju standarda za studente u Mostaru u vidu nove zgrade Studentskog doma „Antalya“ za čiju izgradnju je Grad Antalya izdvojio velika novčana sredstva.

Rezimirani su i drugi projekti saradnje, koji bi se, osim onih o kojima je bilo riječi na tehničkom sastanku, mogli proširiti i na druge oblasti poput sportske saradnje. Generalni sekretar Grada Antalye je sa svoje strane izrazio zahvalnost na gostoprimstvu, te je obećao podršku Gradu Mostaru u budućim projektima.