ODLUKA o javnoj raspravi za NACRT Budžeta Grada Mostara za 2023.godinu

Januar 04, 2023

BOSNA I HERCEGOVINA

FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE

HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON                

GRAD MOSTAR

GRADSKO VIJEĆE

 

Broj: 01-02-764/22

Mostar,  29.12.2022.godine

 

 

Na osnovu člana 28. Statuta Grada Mostara („Gradski službeni glasnik Grada Mostara“ broj 4/04) , Odluke o Izmjeni Statuta Grada Mostara  („Službeni glasnik Grada Mostara“ broj 8/09) i člana 121. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Mostara („Gradski službeni glasnik Grada Mostara“ broj 12/04), Gradsko vijeće Grada Mostara, na svojoj  28. redovnoj sjednici, održanoj dana 29.12.2022.godine, donijelo je

 

ODLUKU

o javnoj raspravi za NACRT Budžeta Grada Mostara za 2023.godinu

 

Član 1.

Zadužuju se Stručna služba Gradskog vijeća Grada Mostara, da sve prijedloge, sugestije, amandmane na NACRT Budžeta Grada Mostara za 2023.godinu, sa današnje sjednice dostave Gradonačelniku Grada Mostara i Odjelu za finansije i nekretnine na razmatranje i izjašnjenje.

 

Član 2.

Pozivaju se građani Grada Mostara, predstavnici NVO i politički subjekti u Gradu Mostaru, da učestvuju u kreiranju Budžeta Grada Mostara za 2023.godinu, tako da svoje argumentovane prijedloge, sugestije, amandmane kao i primjedbe, dostave do 16.01.2023.godine, Stručnoj službi Gradskog vijeća Grada Mostara.

Prijedlozi, sugestije, amandmane kao i primjedbe, mogu se dostaviti na e-mail Gradskog vijeća Grada Mostara  Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. kao i putem protokola Gradske uprave.

 

Član 3.

Nakon dostave prijedloga Gradonačelnik Grada Mostara će Gradskom vijeću Grada Mostara dostaviti PRIJEDLOG Budžeta Grada Mostara za 2023.godinu i Program ZKP-a za 2023.godinu, na usvajanje.

 

Član 4.

Odluka stupa na snagu danom donošenja, i objaviti će se na web stranicama Gradskog vijeća Grada Mostara i stranici Grada Mostara , kao i u „Službenom grasniku Grada Mostara“.

 

                                                                                       PREDSJEDNIK

           

                                                                                        Salem  MARIĆ