Obraćanje predsjednika Gradskog vijeća Mostara na dočeku Lane Pudar

Avgust 22, 2022

„Evropska prvakinja, izvrsna sportiskinja, dijete dobrih roditelja, dijete  Mostara i svoje zemlje Bosne i Hercegovine, Lana Pudar šampionka je srca svih Bosanaca i Hercegovaca. Lana  je ne toliko zalužnoj državi, ali ipak voljenoj, nesebično poklonila da se nalazi u vrhu liste najuspješnijih sportskih zemalja Evrope. Emocije i radosti koje je izuzetno talentirana mlada osoba poklonila ljudima u svojoj zemlji su neizmjerno velike i važne za ovaj grad i  državu Bosnu i Hercegovinu.

Osim evropske prvakinje, postala je  i najbolji predstavnik  Bosne i Hercegovine uopće, koja  zemlju i naš Mostar prepoznatljivo i uspješno pozicionira u regionalnom i svijetskom okruženju. Grad Mostar, uključujući saradnju sa Vladom Federacije i premijerom Fadilom Novalićem,  ne odustaje od stvaranja kvalitetnih uslova za razvoj i podršku sportu.
Ne odustajemo od naše djece sadašnjih i budućih šampiona. Ovo je važna poruka, koju želimo podjeliti sa Vama. Nismo oglušeni od potreba naših sportista. Da činimo na polju izgradnje uslova u sportu pokazuju i dva velika pokrenuta projekta u Mostaru. Izgradnja Olimpijskog bazena i dovršetak gradnje Gradske sportske dvorane. Vlada Federacije je prepoznala potrebe Mostara i iskazala konkretnu financijsku podršku za ove projekte. I to je jedini način da kroz saradnju gradimo i stvaramo. Lani, njenoj porodici, Klubu vodenih sportova Orka čestitamo na izvrsnosti u velikom broju takmičenja i na tituli evropske prvakinje. Lana nikada ne odustaj! Ti si najbolja Bosna i Hercegovina. Ona izvrsna koja klasom i radom prelazi u vječnost! Vječno zapisana u tlo ove zemlje i srca ljudi!“
Predsjednik Gradskog vijeća i Gradonačelnik nagradili su Lanu Pudar stanom u Mostaru i na proslavi uručili ključeve.