Bajramski prijem u Vijećnici

Maj 06, 2022

U Gradskoj vijećnici Grada Mostara održan je Svečani bajramski prijem u organizaciji predsjednika Gradskog vijeća Salema Marića i predsjednika Kluba vijećnika Bošnjaka u Gradskom vijeću dr.Zlatka Guzina.

Organizatori su prigodnim riječima poslali poruke zajedništva, mira i međusobnog poštovanja, te značaja dostojanstvenog obilježavanja Ramazanskog bajrama u Gradu Mostaru.
Opredjeljenje i lijepa poruka Gradskog vijeća i Grada Mostara je da će nastaviti sa dostojanstvenim i  zajedničkim obilježavanjem praznika svih naroda i građana u Mostaru.
Bajramski prijem nastavak je i kruna aktivnosti i događaja koje je Klub vijećnika Bošnjaka zajedno sa institucijama kulture organizovalo kroz program manifestacije „Ramazan u Mostaru“.
Podsjetimo Grad Mostar i njegovi građani u mjesecu ramazanu imali su priliku uživati u jezgrovitom kulturno-umjetničkom sadržaju kroz različite izložbe, promocije knjiga, omladinski i zajednički iftar, više koncerata tradicionalne muzike i u bajramskom koncertu.
Bajramskom prijemu prisustvovalo je više zvanica iz političkog, vjerskog i društvenog života Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanskog kantona.
Svim muslimanima u Mostaru i svijetu organizatori su uputili prigodnu čestitku za Ramazanski bajram.
Bajram Šerif Mubarek Olsun!