„Mostarski susreti“ Izviđača

Februar 11, 2022

U Gradskoj vijećnici Predsjednik Vijeća Salem Marić i Gradonačelnik Mario Kordić ugostili su predstavnike Saveza izviđača Grada Mostara Nermina Zagorčića i sekretarku Saveza Elmu Hadžikadunić, te predstavnike Odreda izviđača „Stari Grad„ Mostar, gospodina Zagorčića, Odreda izviđača „5 Zlatnih ljiljana“ Mostar Mirsada Husnića i Jakišu Stančića predstavnika Odreda izviđača „Radobolja“Mostar.

Starješine Odreda izviđača su predstavili svoje aktivnosti i najavili „Mostarske susrete“  manifestaciju Izviđača iz cijele Bosne i Hercegovine i regiona koja će se održati 07.05.2.2022.  u Mostaru.
Ovom prilikom Gradonačelnik i Predsjednik Gradskog vijeća su iskazali zahvalu za sve aktivnosti koje provode Izviđači Grada Mostara u odgoju djece, učenju dobrih životnih vrijednosti kao što su zaštita životne okoline, timski rad i druženje, te posebna društvena empatija koju Izviđači nose kao svoje vrijednosti.
Predsjednik i Gradonačelnik iskazali su spremnost za konkretnu pomoć organizacije i održavanja „Mostarskih susreta“ u maju, te naglasili značaj nastavka  dobre saradnje sa Izviđačima Mostara.