Čestitka 25. novembar, Dan državnosti BiH

Novembar 24, 2021

U svoje i u ime Gradskog vijeća Grada Mostara, svim građanima i građankama naše domovine 25.novembar Dan državnosti Bosne i Hercegovine čestitao je Predsjednik Gradskog Vijeća Grada Mostara Salem Marić.

"Prolazeći godišnjicama državnosti u novijoj historiji  naše države  svjedočimo stalnom nasrtaju na vrijednosti državnosti, zajedništva i opšteg dogovora da živimo u zajedničkoj zemlji uz puno uvažavanje i prihvatanje različitosti. Zbog toga godinama unazad kao i danas ističemo značaj naše stalne opredjeljenosti i spremnosti na očuvanje vrijednosti proistaklih iz zasjedanja ZAVNOBIH-a i AVNOJ-a, gdje zemlju vidimo jednako svih naroda i njenih građana uz viši stepen uvažavanja i poštovanja građanskih prava.
Upravo na tim temeljima, podsjetimo da je Mostar kroz svoju bogatu društveno-političku historiju, kroz aktivnosti odbrane državnosti naših patriota, radom društveno-političkih radnika  dao veliki doprinos obnavljanju, potvrdi i odbrani državnosti Bosne i Hercegovine.
Danas državnost Bosne i Hercegovine moramo da čuvamo gradnjom i jačanjem njenih institucija, radom na rješavanju životnih pitanja građana i velikom nadom da idemo prema budućnosti moderne i uređene države opredjeljene za život u sistemu i zajednici evropskih država i naroda.
U toj nadi, s posebnim osjećajem na 25.novembar, svim građanima želim dobro zdravlje i svako dobro!"