Prvaci BiH dočekani u Vijećnici

Maj 29, 2021

Predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić i Gradonačelnik Mostara Mario Kordić i upriličili suu Gradskoj vijećnici prijem za igrače i rukovodstvo FC Mostar SG „Staklorad“, osvajače titule prvaka BiH i Kup BiH u futsalu.        

Predsjednik Gradskog vijeća i Gradonačelnik čestitali su na sportskom uspjehu. Istaknuli su činjenicu kako je četvrta osvojena titula državnog prvaka i osvajanje kupa vrijedan veliki sportski uspjeh ali i promocija sporta i Grada Mostara, te obećali su kako će Grad Mostar i finansijski nagraditi ovaj rezultat.
Predsjednik kluba Amel Bajgorić i član Upravnog odbora Alen Đuliman zahvalili su na prijemu te na dosadašnjoj podršci Grada Mostara.
Također su ih upoznali oko priprema za učešće u Ligi prvaka te o uslovima koje moraju ispuniti, posebno kada je u pitanju sportska infrastruktura.
Učesnici sastanka su se složili da Grad Mostar mora imati čim prije je moguće završenu sportsku dvoranu, kako bi se važna sportska ali i kulturna događanja mogla održavati u primjerenim uslovima i odgovarajućem nivou.