Gradsko vijeće o Mo Parkingu

Maj 18, 2021

Kad je u pitanju skidanje odluke o Mo Parkingu sa 5. Sjednice Gradskog vijeća Grada Mostara, Predsjednik Vijeća Salem Marić je rekao kako je procedura takva da treba pripremiti Odluku koja potom ''prolazi različite komisije''.

''Nakon par dana rasprave i brušenja odluke moj lični stav je da nam treba još par dana da neke stvari doradimo, jer se radi o osjetljivoj odluci koja će imati reperkusije prema građanima Grada Mostara, ali nadam se da će biti usvojena već na sljedećoj sjednici Vijeća.
Nema ništa sporno, samo nam treba vremena da odluka bude dobra i konkretna, odnosno vrhunska, s obzirom na veliki broj problema koji smo s tim imali prethodnih godina'', rekao je Gradonačelnik Mario Kordić. Kaže kako se ne radi o političkim nesuglasicama, priči treba pristupiti ozbiljno. ''I to je to kada je u pitanju parking - 2012. je rađen elaborat, ambiciozno je tada predviđeno kompletno rješenje koje se po meni ni dan danas ne može implementirati na taj način. U rješavanje problema treba ući razumnije, pa grad pokriti korak po korak, da ne napravimo loš potez koji bi mogao građane dodatno finansijski opteretiti'', dodao je Kordić.
Nova poruka, nova vremena - Salem Marić je novinarima rekao kako se ovom odlukom želi poslati nova poruka da su u Gradu Mostaru došla nova vremena, odnosno da će Vijeće raspravljati o svemu što je u dobrobiti svih građana Grada Mostara. ''Ne vraćamo se na teška politička pitanja, idemo samo u korist građana i mi smo je usaglasili, ali radi finesa, odnosno cijena, zona i slično mi smo sebi dali za pravo da tačku odgodimo za sljedeću sjednicu'', dodao je Marić.