Izvješće sa 57. sjednice Gradskog vijeća Ispis E-mail
17.04.2008.

Image

Cijena vode u Mostaru povećana za 23%

Javna poduzeća Dom i Sigurnost idu u stečaj

Pomoć u pokretanju redovnog zrakoplovnogleta Mostar-Štutgat (Njemačka)

Na 57. redovitoj sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara, koja je održana10.04.2008. nazočilo je 30 vijećnika, gradonačelnik Lj. Bešlić, načelnici odjela Gradske uprave, OHR, predstavnici JP "Sigurnost" i "Vodovod" novinari: NINA, FENA, Dnevni list, RTV Mostar, HTV Mostar, BHTV, Oslobođenje,


Cijena vode u Mostaru povećana za 23%
Javna poduzeća Dom i Sigurnost idu u stečaj
Pomoć u pokretanju redovnog zrakoplovnog leta Mostar-Štutgat (Njemačka)

Gradsko vijeće Mostara je na 57. sjednici, donijelo odluku o novoj «cijenipružanja usluga vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda na području grada Mostara, koja će sada za domaćinstva iznositi 0,92KM/m³.
Prema novoj tarifi, voda u Mostaru je sada skuplja nego u Banjaluci i Zenici, ali jefitnija nego u Sarajevu i Tuzli.
Mostarski vijećnici su zatražili objavljivanje imena dužnika prema JP „Vodovod". Njima će biti uskraćene pravne usluge Grada Mostara. Također je zatraženo isključivanje bespravnih priključaka.
Istovremeno podržan je Prijedloga mjera i aktivnosti na prevazilaženju postojećeg stanja u poslovanju Javnog poduzeća „Vodovod".

Zbog financijskih poteškoća u redovitom radu Javnih poduzeća Dom i Sigurnost; koje su prisutne već dulje vrijeme,Gradsko vijeće Mostara je na 57. sjednici ovlastilo Pravobraniteljstvo Grada Mostara; da podnese pismeni prijedlog za otvaranje stečajnog postupka za ova poduzeća, nadležnom sudu.
Vijećnici su pozvali na primjenu ranijeg Zaključka Gradskog vijeća Mostara, kojim će se Grad Mostar posebno odnositi prema zbrinjavanju radnika javnih poduzeća u svome vlasništvu, koja idu u stečaj ili prolaze proces reorganiziranja.
Grad Mostar će tako osigurati da se uplate nedostajuća sredstva MIO/PIO za djelatnike «Dom»-a i «Sigurnosti», koji ostvaruju uvjete za mirovinu.
Gradsko vijeće traži od Gradonačelnika da izvrši zakonsku provjeru o osnivanju interne zaštitarske službe Gradske uprave, ili da osigura da djelatnici «Sigurnosti» imaju prednost kod upošljavanja u Agencijama koje sklapaju ugovore o zaštiti gradskih objekata.

Gradsko vijeće Mostara je na 57. sjednici odobrilo subvencioniranje u iznosu od 100 000 KM iz Proračuna Grada kako bi Mostar, u aranžmanu BH Airlansa ostvario dva puta tjedno, zrakoplovne letove za Štutgart (Njemačka).
Letovi bi, prema najavama, trebali započeti u mjesecu svibnju.

Na sjednici je Vijeće još usvojilo/odbacilo/razmatralo u nacrtu:

Odluku o prestanku mandata izabranog vijećnika Gradskog vijeća Grada Mostara
Nebojši Šariću, izabranom vijećniku Gradskog vijeća Grada Mostaraprestaje mandat izabranog vijećnika Gradskog vijeća Grada Mostara dana01.04.2008., zbog podnesene ostavke.

Odluku o usvajanju Prijedloga mjera i aktivnosti na prevazilaženju postojećeg stanja u poslovanju Javnog poduzeća „VODOVOD" društvo za vodovod i kanalizaciju d.o.o. Mostar

Odluku o utvrđivanju cijena pružanja usluga vodoopskrbe, odvodnje i prečišćavanja
otpadnih voda
Cijenepružanja usluga vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda na području grada Mostara iznose: za domaćinstvo...0,92KM/m³; za neproizvodne djelatnosti...1,81KM/m³; za prerađivačke djelatnosti...1,97 KM/m³; za zanatstvo i uslužne djelatnosti...1,87KM/m³;
ostali (predškolske, školske, đačke, studentske i sportske ustanove, vjerske organizacije i javne kuhinje)...1,06KM /m³

Odluku o izmjenama Odluke o prihvatanju urbanističko-arhitektonskog rješenja Španskog
trga u Mostaru
Tehničke izmjene

Odlukuo pristupanju izradi izmjena i dopuna regulacionih planava
6.1. „INDUSTRIJSKA ZONA BIŠĆE POLJE" i dijela provedb. urb. plana na mostu Franjo Blažević; 6.2. „Bijeli brijeg I-F III"; 6.3. „Zgoni II"
6.4. Provedbenog urbanističkog plana u obuhvatu Ulice Kralja Tvrtka, Stjepana Radića, Hrvatske mladeži,Dubrovačke i Splitske

Odluku o pristupanju izradi regulacionih planava
7.1. „Industrijska zona Salakovac"; 7.2. „Turističko-rekreaciono područje Rujište"; 7.3. „Golf tereni I i II"

Odluku o pristupanju izradi Programa za izgradnju Parking garaža na području Grada Mostara

Odluku o prestanku rada :
9.1.JSP „DOM" Mostar ; 9.2.JP „SIGURNOST" Mostar
Ovom Odlukom poduzeća prestaju sa obavljanjem rada, obzirom da osnivač nema pravnog interesa da isto nastavi sa radom, jer već duži vremenski period poduzeće ima financijske poteškoće u redovitom radu. Ovlašćuje se Pravobraniteljstvo Grada Mostara da podnese pismeni prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nadležnom sudu i poduzme sve radnje koje predhode pokretanju stečajnog postupka.

Izmjena i dopuna Odluke o subvencioniranju plaćanja naknada po osnovu građevinskiog zemljišta
Tehničke izmjene

10-22 imovinsko-pravne odluke
Ovlašćuje se Predsjenik gradskog Vijeća da u ime Vijeća potpiše rješenjaiz imovinsko pravne ovlasti bez utrvđene cijene rente i zemljišta koja će se utvrditi naknadno.

Informacija o ponudi BH Airlansa o pokretanju redovnog zrakoplovnog leta Mostar-Štutgat
Odoboreno je subvencioniranje letova u iznosu od 100 000 KM iz Proračuna Grada kako bi Mostar, ostvario dva puta tjedno, zrakoplovne letove za Štutgart (Njemačka). Letovi bi, prema najavama, trebali započeti u mjesecu svibnju.

Informacija o zainteresiranosti "KH Grupe" na ulaganje u Mostarski Aerodrom-Zračnu luku
KH grupa želi biti operater Mostarskog Aerodroma-Zračne luke i stoga traže dozvolu i pomoć u analiziranju uvjeta rada ovog javnog poduzeća u trajanju od 4 tjedna.

Vijećnička pitanja:

Z. Perić: Imovinsko-pravni predmet Ivanković, Odgovornost za evidenciju namještenika sukladno usklađivanju koeficijenata plaća

O. Soldo: Buna-Lakševine- uklanjanje divlje deponije i povrat zemljišta

 

 
« Prethodna   Sljedeća »
newsletter
Bilten

Kontakt

Stručna služba Gradskog vijeća
Hrvatskih branitelja bb Mostar
Mostar, 88000, BiH

e-mail: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
centrala ++387 (0) 36 447 400
tehnički sekretar ++387 (0) 36 447401
Sekretar Gradskog vijeća Grada Mostara ++387 (0) 36 447407

 

Pretraga weba