ParlaNet Ispis E-mail

Internet portal Gradskog vijeća Grada Mostara omogućava građanima koji posjeduju računar i internet,

  • direktno praćenje sjednica Vijeća
  • preuzimanje radnih materijala za sjednice
  • pregled sjednica u video/audio/pismenoj formi
  • pregled izvještaja od medija o radu vijeća

Mostarci koji nemaju računar mogu se osloniti na štampanje redovnog Biltena Gradskog vijeća u tiražu od 2000 kom. nakon svake sjednice i njegovo distribuiranje širom Mostara i njegovih gradskih područja.

Za građane koji žele da budu u stalnoj interakciji sa svojim vijećnicima, bez obzira da li imaju računar ili ne - osmišljen je komunikacijski system - "ParlaNet"!

Zbog svoje naprednosti i inovativnosti, ovaj sistem je (pod nazivom Konect35) u 2006., nagrađen od Otvorenog društva BiH (SOROŠ) za najbolju praksu lokalne uprave u oblasti "transparentnost"; a 2008., od Radia Studio 88, u izboru za "Hercegovačko sunce"!

ParlaNet omogućava i dvosmjernu direktnu komunikaciju sa gradskim vijećnicima i uposlenim u Stručnoj službi Gradskog vijeća i to putem: e-maila, sms-a, mms-a ili faksa, na tri načina:

ŽELIM DIREKTNO DOBIJATI INFORMACIJE:
Izaberite uslugu: VIJEĆE ON LINE  - Dobijaju se redovne informacije o radu Vijeća putem e-maila, sms-a! - Izaberite komunikacijski kanal (e-mail, sms) po vašoj želji i slijedite korake prijave i registracije.*

 

ŽELIM DIREKTNO SLATI INFORMACIJE GRADSKIM VIJEĆNICIMA I UPOSLENIM U STRUČNOJ SLUŽBI VIJEĆA
Izaberite uslugu GRAĐANIN ON LINE  - Šalju se informacije putem e-maila, sms-a, mms-a ili faksa gradskim vijećnicima ili uposlenim u Stručnoj službi vijeća.* **
Izaberite kanal po vašoj želji i slijedite korake prijave i registracije.

ŽELIM DIREKTNI SUSRET SA GRADSKIM VIJEĆNIKOM
Izaberite uslugu: DIRETKNO OFF LINE - Zakaže se susret sa mostarskim vijećnikom prema planu rasporeda vijećnićkih dežura u "Maloj vijećnici" (sjedište Gradskog vijeća Mostara). Ako nemate pristup internetu susret možete zakazati telefonskim pozivom u sjedište Gradskog vijeća

 

* Lični podaci učesnika u komunikaciji, mogu biti na zahtijev koji se istakne u tekstu, zaštićeni. Svaka informacija upotrijebljena u komunikaciji putem parlaNeta mora biti u skladu sa općim standardima kulturnog i demokratskog komuniciranja. Također može postati i predmetom krivičnog zanimanja službenih organa, ako na bilo kakav način sadrži uvredljive, vulgarne, rasističke... i slične navode.
** Prepiska između vijećnika i građana, koja je korisna za javno mnijenje može biti i javno objavljena na internet portalu Gradskog vijeća.

 

 

Upute za prijavu na email i SMS newsletter

newsletter
Bilten

Kontakt

Stručna služba Gradskog vijeća
Hrvatskih branitelja bb Mostar
Mostar, 88000, BiH

e-mail: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
centrala ++387 (0) 36 447 400
tehnički sekretar ++387 (0) 36 447401
Sekretar Gradskog vijeća Grada Mostara ++387 (0) 36 447407

 

Pretraga weba