Delegacija Daytona u posjeti Gradu Mostaru Ispis E-mail
08.07.2016.
mostar_dayton-20_god.jpg

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić zajedno s glavnom savjetnicom Radmilom Komadinom i načelnicima odjela, Marinom Deronjić, Predragom Šupljeglavom, Omerom Pajićem, Božom Ćorićem i Izetom Šahovićem, primio je u prostorijama Gradske vijećnice Grada Mostara delegaciju američkog grada Daytona, koje je predvodila gradonačelnica Nan Whaley.

Delegaciju Daytona kojeg čine njezinih 25 sugrađana, stručnjaka iz različitih oblasti, proteklih je dana boravilo u posjeti u Sarajevu i Banja Luci. Naime, četiri grada Mostar, Sarajevo, Banja Luka i Dayton su prošle godine u novembru, na dvadesetu obljetnicu od potpisivanja Daytonskoga sporazuma potpisali memorandum o razumijevanju u svrhu nastavka saradnje u oblasti poduzetništva visokog obrazovanja, sporta, infrastrukture i ekosustava.

- Želja nam je bila nastaviti saradnju između Mostara, odnosno gradova u BiH i Daytona i sljedećih dvadeset godina – izjavio je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić na konferenciji za novinare upriličenoj nakon sastanka na kojem su se gosti i Daytona upoznali sa strukturom Gradske uprave i njezinim nadležnostima, po odjelima.

U ime svih sugrađanki i sugrađana Bešlić je porodici glavnog američkoga pregovarača Daytonskog sporazuma Richarda Holbrooka uputio riječi zahvale, napominjući kako se u "ono vrijeme u BiH nije lako moglo doći do mira".

- Mnogi misle da Dayton nije ništa dobro donio, ali je mislim da svi moramo shvatiti da je on donio najveću vrijednost koju jedno društvo može da ima, a to je mir. I zbog toga i zbog poštovanja onoga što je uradio preminuli Richard Holbrooke želio bih ovom prilikom uputiti zahvalu građana BiH prema njegovoj porodici - poručio je Bešlić.

Gradonačelnica američkoga grada Daytona Nan Whaley kazala je kako je i gradu Daytonu BiH vrlo važna zbog Daytonskoga mirovnoga sporazuma, a to pokazuje i činjenica da su u posjet BiH došli s velikom delegacijom.

U pogledu oblika saradnje, gradonačelnik je Bešlić kazao kako je za sada dogovorena konkretna mogućnost razmjena studenata između Mostara i Daytona.

Nakon sastanka u Gradskoj vijećnici delegacija iz Grada Daytona, koje boravi u trodnevnom posjetu Mostaru, obišlo je Stari most i istorijsku jezgru grada, a posjetit će i tehnološki park Intera te obići Blagaj, Počitelj, Kravice, Međugorje i Sabornu crkvu.

 
« Prethodna   Sljedeća »

Najava događanja

Kalendar

P U S Č P S N
2930311 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Satnica

Nema najnovijih događaja

Radna tijela Vijeća - najnovije

Program uključivanja javnosti: Izrada i donošenje planskih dokumenata 2012.

Planovi
Kodeks-hr
LDA
newsletter
Bilten

Kontakt

Stručna služba Gradskog vijeća
Hrvatskih branitelja bb Mostar
Mostar, 88000, BiH

e-mail: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
centrala ++387 (0) 36 447 400
tehnički sekretar ++387 (0) 36 447401
Sekretar Gradskog vijeća Grada Mostara ++387 (0) 36 447407

 

Pretraga weba